Κατασκευές


Κατασκευές Εξωτερικών χώρων (κήποι, πάρκα, βεράντες, επαγγελματικοί χώροι)

Με γνώμονα το προσωπικό σας στυλ και τρόπο ζωής η GreenPlan αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός καλοσχεδιασμένου κήπου ο οποίος συνδυάζει το πράσινο με τις υπόλοιπες αρχιτεκτονικές κατασκευές.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος και την έκταση του, ο κήπος πρέπει να κρίνεται ως έργο τέχνης, που έχει όμως χρηστική σημασία και που στηρίζει την έμπνευση του σε ανάλογες εικόνες του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά δομείται με ανθρώπινους κανόνες αρχιτεκτονικής σύνθεσης και χρωματικής αρμονίας.

Η GreenPlan αναλαμβάνει τη διαμόρφωση τοπίου συνδυάζοντας την βιολογία των φυτών με την αρχιτεκτονική και την καλλιτεχνία με την επιστήμη.

Επιλέξτε το στυλ του κήπου: μοντέρνο, μεσογειακό, ιαπωνικό, ιταλικό, minimal, κλασικό, ελεύθερο, μπαρόκ.

ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ (ΓΚΑΖΟΝ)

Χλοοτάπητας σημαίνει ζωή

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει τα πολλά οφέλη του χλοοτάπητα στο περιβάλλον μας. Ενδεικτικά αναφέρονται τα σπουδαιότερα:

1. Αύξηση της αισθητικής εικόνας ενός σπιτιού μέχρι και 60 %.

2. Παγίδευση και αφαίρεση της σκόνης και της βρωμιάς από τον αέρα.

3. 2500τ.μ χλοοτάπητα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και ελευθερώνουν αρκετό οξυγόνο για μια τετραμελή οικογένεια.

4. Αποτελεί το air condition της ατμόσφαιρας (σε μία καλοκαιρινή μέρα ο χλοοτάπητας θα είναι 8 – 10 βαθμούς δροσερότερος από την άσφαλτο και 4 - 8 βαθμούς από το γυμνό έδαφος).

5. Ενεργεί σα φυσικό φίλτρο, καθαρίζοντας το νερό που περνά μέσα από το ριζικό σύστημα.

6. Αποτελεί πηγή ομορφιάς και άνεσης.

Η εγκατάσταση του μπορεί να γίνει:

 • με τη χρήση έτοιμου χλοοτάπητα &
 • με σπορά.

α) Εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα.

Με τον όρο έτοιμος χλοοτάπητας εννοούμε τον προκαλλιεργημένο χλοοτάπητα τον οποίο σε ηλικία οκτώ μηνών αφαιρείται από την μητρική του φυτεία με ειδικά μηχανήματα και σε ρολά μεταφέρεται στο τόπο που θα γίνει η τελική του εγκατάσταση.

Πλεονεκτήματα:

 • Άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Άμεσο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Για να έχετε άμεσα έναν πανέμορφο και ανθεκτικό χλοοτάπητα.

β) Εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά.

Η διαδικασία της σποράς χλοοτάπητα εφαρμόζεται σε σχετικά επίπεδες επιφάνειες και πλεονεκτεί στο ότι έχει μικρό κόστος εγκατάστασης.
Αντίθετα τα μειονεκτήματα της είναι ο αργός ρυθμός εγκατάστασης και ο κίνδυνος απόπλυσης και απώλειας των σπόρων από πτηνά και μυρμήγκια. Γίνεται συγκεκριμένες εποχές του έτους και υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός από τα ζιζάνια.

Η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό με μεγάλη εμπειρία που αποτελεί εγγύηση για την τέλεια εγκατάσταση του χλοοτάπητα στο χώρο σας.

ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Το νερό γοητεύει και ηρεμεί προσδίδοντας μία έξτρα διάσταση στον κήπο. Το ίδιο το νερό αποτελεί εστιακό σημείο, ως μέρος της αρχιτεκτονικής κατασκευής .Η εικόνα και ο ήχος του σε συνδυασμό με την περιβάλλουσα βλάστηση δημιουργούν εντυπωσιακά σημεία στον κήπο.

Κατασκευάζουμε:

· λίμνες με φυσικά φυτά και ψάρια.

 • Σιντριβάνια

· Χώρους με διακοσμητικά είδη ανακυκλωμένου νερού

Χρησιμοποιούμε επώνυμα προϊόντα των γερμανικών εταιρειών Heissner και Mebner

ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΒΑΔΙ & ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣ

Το φυσικό λιβάδι αποτελείται από 30 διαφορετικά είδη αγριολούλουδων που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό χαλί χρωμάτων. Χρησιμοποιείται στα γήπεδα γκόλφ για την κάλυψη των πρανών και στην αρχιτεκτονική κήπων για αναπαράσταση φυσικών τοπίων.

Μια άλλη πρωτοποριακή πρόταση της GreenPlan είναι οι πράσινες στέγες.

Καθαρότερη ατμόσφαιρα με πλούσιο οξυγόνο

Καθαρότερος φιλτραρισμένος αέρας από τα φυτά για όσους υποφέρουν από πνευμονικές και άλλες παθήσεις

Προστασία από καταρρακτώδεις βροχές και τις συνεπαγόμενες πλημμύρες στις πόλεις μας, αφού είναι επιστημονικά εξακριβωμένο ότι οι πράσινες στέγες κατακρατούν το 50% των απότομων βροχοπτώσεων

Προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα

Η πράσινη θερμομόνωση των φυτών στις στέγες δημιουργεί το κατάλληλο μικροκλίμα που βελτιώνει σημαντικά και αποτελεσματικά το κλίμα κάθε πόλης όλες τις εποχές

Εξοικονόμηση ενέργειας από τον σημαντικό περιορισμό ενέργειας καυσίμων και ηλεκτρισμού

Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επαγγελματικής απασχόλησης από τη σημαντική ηχομόνωση και το ευχάριστο μικροκλίμα που θα επικρατήσει στις πυκνά κατοικημένες πόλεις

Περιβαλλοντικά και οικολογικά οφέλη από την παρουσία σπάνιων άγριων φυτών που η χρησιμοποίηση τους στις πράσινες στέγες εγγυάται τη μη εξαφάνιση τους

Φυσική εξισορρόπηση στο οικοσύστημα και το περιβάλλον και καλύτερες συνθήκες όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τα ζώα και τα άλλα φυτά

Η βιοποικιλία του ζωντανού πρασίνου στις στέγες ομορφαίνει τα κτήρια στις αποκρουστικές πόλεις και δημιουργεί ιδανικότερες συνθήκες για καλύτερη ποιότητα ζωής

ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ): Σχεδιασμός & Υλοποίηση

Ο αρδευτικός σχεδιασμός στον κήπο θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός των παρακάτω παραγόντων:

 • Εξοικονόμηση νερού
 • Απόδοση εξοπλισμού
 • Τοπικές συνθήκες
 • Κόστος εγκατάστασης

Το ποσοστό συμμετοχής του κάθε παράγοντα διαφέρει σε κάθε έργο. Ο ιδιοκτήτης του έργου θα πρέπει να είναι ενήμερος στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τους αναγκαίους συμβιβασμούς, στην οποιαδήποτε λύση του προταθεί.

Η άρδευση του κήπου γίνεται με δυο τρόπους. Αρδεύονται με τεχνητή βροχή όλα τα είδη των χλοοταπήτων και με στάγδην άρδευση όλα τα είδη των δέντρων και θάμνων.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για ένα αποδοτικό και οικονομικό στην κατανάλωση νερού αρδευτικό δίκτυο για χλοοτάπητα είναι η ομοιομορφία διαβροχής η οποία εξασφαλίζει:

· Ομοιόμορφη κάλυψη των αναγκών που έχουν τα φυτά σε νερό, άρα και την ομοιόμορφη ανάπτυξη

· Τη μείωση του κόστους κατανάλωσης νερού

· Τη μείωση του κόστους συντήρησης του αρδευτικού δικτύου

· Τη διάρκεια αύξησης ζωής του αρδευτικού εξοπλισμού

Υπόγεια στάγδην άρδευση . Πρωτοποριακή άρδευση με σταγόνες υπογείως.
Αποτελεί καινοτομία στο χώρο της άρδευσης γιατί:

 • Δεν επηρεάζεται καθόλου από τις καιρικές συνθήκες, π.χ. δυνατός αέρας (που συνήθως στέλνει το νερό έξω από τους χώρους που θέλουμε να ποτίσουμε.), ήλιος (εξάτμιση), κτλ.
 • Εγγυάται ομοιομορφία άρδευσης σε κάθε είδος εδάφους ανεξαρτήτως των καιρικών φαινομένων (π.χ άνεμος)
 • Είναι δυνατή η εργασία στο χώρο (κούρεμα γκαζόν, κλάδεμα κτλ.) ακόμα και κατά τη διάρκεια της άρδευσης
 • Είναι δυνατή η άρδευση του χλοοτάπητα σε νησίδες, στενόμακρα σχήματα και χώρους με ακανόνιστο γεωμετρικό σχήμα.
 • Είναι το μοναδικό σύστημα που επιτρέπει την χρήση ανακυκλωμένου νερού, (βιολογικός καθαρισμός 3ου βαθμού) ακόμα και για το πότισμα του γκαζόν. Ιδανικό για ξενοδοχεία, κοινόχρηστους χώρους κτλ.
 • Επειδή οι σταλακτηφόροι σωλήνες έχουν τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ο χώρος μπορεί να εξοπλιστεί ή να χρησιμοποιηθεί για κάθε δραστηριότητα ( π.χ. παιδική χαρά) χωρίς να κινδυνεύουν να βραχούν τα αντικείμενα που βρίσκονται ανάμεσα.
 • Χρησιμοποιείται σε χώρους αναψυχής όπως τα εστιατόρια ώστε να μπορούμε να ποτίζουμε χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται καρέκλες, τραπέζια κτλ.
 • Χρησιμοποιείται σε βραχώδες ή αμμώδες έδαφος όπου χρειάζεται συχνό πότισμα, σε απόκρημνες ή κατηφορικές πλάγιες, όπου το επιφανειακό νερό παρασύρει οτιδήποτε προς την κατωφέρεια.
 • Μειώνει τις ασθένειες που οφείλονται σε υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με το επιφανειακό νερό (μύκητες) με αποτέλεσμα την μείωση της ανάγκης της επιφανειακής χημικής καταπολέμησης που δημιουργεί προβλήματα στην υγειά μας...
 • Δίνεται η δυνατότητα για υπόγεια λίπανση του χλοοτάπητα, χωρίς την επαφή του ανθρώπου με χημικά (και κυρίως των παιδιών που συνήθως παίζουν στους χώρους πράσινου.

Η εταιρία μας βασισμένη στη τεχνογνωσία και εμπειρία της σχεδιάζει, προμηθεύει τον εξοπλισμό και εγκαθιστά αρδευτικά δίκτυα δίνοντας 5ετή εγγύηση άριστης λειτουργίας.
Χρησιμοποιούμε επώνυμα προϊόντα των εταιρειών: Irritrol, Nelson, Hunter, Gardena, Netafim, Galcon.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Η απόλαυση του κήπου δεν πρέπει να σταματά με τη δύση του ηλίου. Η GreenPlan με γνώμονα το προσωπικό γούστο και τις ανάγκες του χώρου σχεδιάζει και υλοποιεί μοντέρνα συστήματα φωτισμού.

Η μελέτη και η εγκατάσταση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύονται διάφορα μέρη στον περιβάλλοντα χώρο, όπως εστιακά φυτά (σημεία), μονοπάτια, βραχοσυνθέσεις κ.α.

ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Στόχος μας είναι η δημιουργία εμπνευσμένων εξωτερικών χώρων που συνδυάζουν το πράσινο με δομικά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα, το μέταλλο και το γυαλί.

Δημιουργούμε χώρους αναψυχής, χαλάρωσης, ηρεμίας, διασκέδασης, με μοναδικό στυλ. Κατασκευάζουμε:

· Ξύλινα πατώματα (decks) εναλλάσσοντας τα επίπεδα μέσα στον κήπο προσδίδοντας του την αίσθηση του μυστηρίου και της εξερεύνησης.

· Επιφάνειες από πέτρα ή τούβλο με μεγάλη γκάμα υλικών και χρωμάτων.

· Μονοπάτια και διάδρομούς με φαντασία χρησιμοποιώντας φυσικά διακοσμητικά υλικά (πχ ράγες τρένου)

· Ζαρντινιέρες, πέργολες και βραχοσυνθέσεις.